Este interesant să ne întrebăm care sunt motivele pentru care unii oameni au mai mult succes decât alții, în special atunci când nu ne mulțumim cu puțin.

Ce anume au special oamenii precum Richard Branson, Elon Musk sau Bill Gates, care îi diferențiază de ceilalți și îi propulsează către cele mai înalte cote ale succesului?

Răspunsurile sunt destul de complexe, bineînțeles. Totuși, asta nu înseamnă că nu pot fi înțelese și învățate. Acești oameni, pe lângă succesul uluitor pe care l-au dobândit, mai au în comun și anumite atitudini inteligente – atitudini ce pot fi imitate și adoptate de către oricine.

Acestea sunt șapte atitudini ce vă vor ajuta, indiferent de nivelul de succes la care aspirați:

1. Oamenii de succes nu iau eșecul prea în serios
Ei văd eșecul drept o oportunitate de a începe din nou, dar de această dată mai inteligent. Ei nu îi acordă o importanță crescută și nu îl tratează ca pe o problemă, decât în cazul în care devine un obicei. Pentru acești oameni succesul reprezintă un lucru perfect normal, iar atunci când greșesc, se bucură de provocările apărute.

2. Oamenii de succes acceptă cine sunt cu adevărat
Dacă vă subestimați și sunteți în permanență descurajați, nu aveți cum să mergeți înainte. Oamenii de succes știu că cea mai inteligentă mentalitate pe care o pot adopta este să accepte cine sunt cu adevărat, refuzând să se afle într-o relație conflictuală cu ei înșiși.

3. Oamenii de succes își setează obiective și se străduiesc să le atingă
Este foarte bine să aveți un vis la care să aspirați, dar cel mai inteligent este să aveți și obiective, deoarece îndeplinirea treptată a obiectivelor reprezintă cea mai sigură modalitate de a vă împlini un vis. Obiectivele fac posibil ceea ce pare imposibil; ele vă ajută să vă structurați gândirea, astfel încât să căutați în permanență noi moduri de a ajunge mai aproape de ceea ce vă doriți. Oameni de succes nu își setează doar obiective, ci își setează obiective cât mai înalte și nu se opresc până nu le văd îndeplinite.

4. Oamenii de succes nu lasă lucrurile la voia întâmplării
În loc să spere că li se vor întâmpla numai lucruri bune, acești oameni preiau controlul și își creează singuri circumstanțe favorabile. Întotdeauna aveți de ales: vă puteți controla gândurile sau vă puteți lăsa controlați de ele. Refuzul de a lăsa lucrurile în voia întâmplării arată tărie de caracter, hotărâre și voință. În momentul în care vă hotărâți să preluați controlul asupra vieților voastre și, în același timp, să nu vă preocupați cu ceea ce nu veți putea controla niciodată, vi se vor întâmpla lucruri incredibile.


Citește și Obiceiurile din weekend ale oamenilor de succes


 

5. Oamenii de succes nu se lasă distrași de probleme
Dacă atitudinea voastră este una negativă, problemele vor deveni și mai complicate și vă vor trage constant în jos. În schimb, cu o atitudine pozitivă, veți privi toate problemele drept motive pentru a fi creativi și de a găsi soluții inovatoare. Oamenii de succes știu că atunci când se concentrează  exclusiv asupra problemelor, vor apărea și mai multe probleme, iar atunci când se concentrează asupra posibilităților, vor apărea doar oportunități,

6. Oamenii de succes sunt hotărâți
Cei mai de succes oameni pot să ia decizii foarte rapid. Ei nu se gândesc de două ori înainte de a lua o decizie. Acești oameni primesc informația de care au nevoie, după care își eliberează mintea și aleg cea mai bună variantă pe baza a ceea ce știu. În cazul în care, odată cu trecerea timpului, se dovedește că au ales greșit, ei nu se vor simți vinovați, ci vor învăța din propriile greșeli.

7. Oamenii de succes nu se opresc niciodată din a învăța
Dacă vreți să ajungeți departe, împrumutați din filosofia Budistă Zen conceptul de “shoshin” – mintea începătorului. Asta înseamnă să nu vă prefaceți că le știți pe toate, ci să vă păstrați o minte deschisă cunoașterii și dezvoltării permanente. Experiența reprezintă o lecție pentru fiecare dintre noi, iar pentru a putea profita de aceasta, trebuie să acceptați că în orice moment puteți învăța ceva nou.

Dacă vă doriți cu adevărat să aveți succes, încercați să integrați aceste atitudini în comportamentul vostru și observați cum, treptat, viața voastră începe să se îmbunătățească.

 Sursa: inc.com