Un raport efectuat de către Jurnalul Personalității și al Psihologiei Sociale indică faptul că cel mai important factor ce contribuie la fericire nu este reprezentat de către bani, faimă sau relații interpersonale, în ciuda concepției populare.

În realitate, cel mai important element al fericirii este autonomia – sentimentul că activitățile și obiceiurile tale personale sunt controlate exclusiv de către tine și orientate către un echilibru sănătos. Totuși, mult prea mulți dintre noi anulează beneficiile autonomiei, adoptând un comportament autodistructiv. Astfel, ajungem să purtăm un monolog intern dăunător și să ne adresăm întrebări precum „De ce nu pot să iau niciodată o pauză?”, “De ce am greșit atât de tare?”, “De ce a fost altcineva promovat în locul meu?” sau “Ce este în neregulă cu mine?”

De ce se întâmplă acest lucru? De ce ne autosabotăm prin intermediul întrebărilor care ne limitează?

Hipnoterapeutul Lisa Zaccheo susține că este vorba de o anumită credință prezentă în inconștientul mult prea multora dintre noi, și anume că nu suntem destul de buni. Sună familiar?


Citește și Regula de 17 secunde pentru a deveni mai fericiți și mai productiviPartea interesantă este felul în care Zaccheo explică originile acestei credințe, afirmând că, de cele mai multe ori, se bazează pe o experiență personală interpretată în mod eronat. Ea susține că astfel de credințe au devenit extrem de răspândite în mediul de lucru; ne autosabotăm încrederea în sine, iar apoi ajungem să proiectăm negativitatea noastră asupra celor din jurul nostru.

Pentru a încheia acest cerc vicios, trebuie doar să înlăturăm credința că nu suntem destul de buni. Așa cum a explicat și Zaccheo:

“Credința că nu suntem destul de buni pornește de la observarea diferințelor între oameni, mulți considerând că aceste diferențe reprezintă un blestem, mai degrabă decât un atu.”

Atunci când o să înțelegem că tocmai aceste diferențe ne definesc personalitatea și caracterul sau, mai bine spus, reprezintă marca noastră de umanitate, doar în acel moment vom reuși să ne simțim eliberați pentru a putea fi cu adevărat fericiți.

Platforma Great People Inside le oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona ciclul complet de viață al fiecărui angajat în companie, asigurându-se de rezultate optime, atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Pe baza sugestiilor de training din rapoarte, productivitatea, nivelul de engagement, wellbeing și retenția angajaților pot fi îmbunătățite considerabil, într-un timp scurt.

Solicitați un demo gratuit!

solicita evaluare gratuita blog

 

Sursa: Inc.com