Am scris acest post inspirat fiind de un citat de John F. Kennedy:

”În chineză, cuvântul criză” este alcătuit din două caractere – unul reprezintă pericolul, iar celălalt reprezintă oportunitatea”.

Dar lăsând etimologia deoparte, criza și oportunitatea într-adevăr nu sunt atât de diferite. Fiecare este un punct critic de la care evenimentele se pot transforma în bine sau în rău. O oportunitate abordată greșit poate deveni o criză, iar o criză bine gestionată, devine o oportunitate. Cel mai important factor nu este provocarea în sine, ci cum o abordăm. La urma urmei, să te panichezi este ușor, dar luarea unor măsuri constructive, în momentele în care toată lumea își pierde capul, cere curaj și viziune.

Așadar, inspirația mea de săptămâna aceasta:

Nu stingeți focul!

Incendiile din pădure constituie o parte esențială a unui ecosistem sănătos. Acestea ajută pădurea să se debaraseze de arborii bătrâni și uscați care ar putea constitui combustibil pentru incendii și mai mari. Crizele sunt incendiile economiei; chiar dacă sunt dureroase, se pare că sunt necesare.

În loc să ne plângem de prăbușirile economiei, ar fi bine să ne pregătim pentru ele ca pentru niște oportunități de a scăpa compania pe care o conducem de excese și de a dezvolta rezistența organizației.

Atunci când focul a fost stins, descoperiți spațiul pe care îl aveți pentru noi dezvoltări – noi idei, strategii și oportunități.

Fiecare moment critic are potențialul de a deveni fie o criză fie o oportunitate. Tu cum alegi să reacționezi?