Tuturor ni se întâmplă să avem perioade în care numărul zilelor proaste întrece cu mult numărul zilelor bune. Astfel de perioade vă pot fura pasiunile, energia și, în ultimă instanță, chiar și viziunea. Majoritatea oamenilor nu știu cum să acționeze în aceste situații și ajung să se lase controlați de propriile stări și emoții negative. Totuși, în doar 17 secunde, puteți să vă schimbați complet perspectiva.

Neuroștiința a făcut progrese remarcabile, mai ales în privința stărilor psihice, precum fericirea, iubirea, compasiunea, etc.. Avem, în prezent, dovezi științifice că este în puterea noastră să ne modificăm propriul creier, ajutându-ne singuri să obținem o stare de fericire ridicată, precum și să ne creștem productivitatea, energia și capacitatea de concentrare.

Având în vedere aceste lucruri, simpla regulă de 17 secunde este foarte simplă și poate fi de folos oricărui om este dispus să o pună în practică. Cu această rutină ce ocupă, în total, 68 de secunde din întreaga zi, puteți tranziționa cu ușurință dintr-o stare negativă a minții într-o stare optimă.


Citește și Rațiune vs Emoții: de ce luăm, de multe ori, de multe ori, decizii contrare propriului interes?


Vizualizați-vă obiectivele

… de mai multe ori pe zi. Opriți-vă din orice ați face și vizualizați, cu cea mai mare intensitate posibilă, acele emoții puternice asociate cu atingerea visului cel mai important pentru voi. 17 secunde în care faceți acest lucru sunt suficiente pentru a simți o schimbare asupra stării de spirit. Repetați acest proces de 4 ori pe zi și veți observa rezultatele.

De ce? Deoarece, în timp, creierul va dezvolta noi legături neuronale, care, cu ajutorul repetiției se întăresc și vă pot dezvolta noi obiceiuri. Astfel, veți deveni mult mai atenți la ocaziile în care vă puteți apropia de îndeplinirea propriilor obiective și, în plus, vă veți dezvolta o încredere în sine și o motivație ridicate.

Platforma Great People Inside le oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona ciclul complet de viață al fiecărui angajat în companie, asigurându-se de rezultate optime, atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Pe baza sugestiilor de training din rapoarte, productivitatea, nivelul de engagement, wellbeing și retenția angajaților pot fi îmbunătățite considerabil, într-un timp scurt.

Solicitați un demo gratuit!

solicita evaluare gratuita blog

 

Sursă: Inc.com