Virgil Stănescu, fostul căpitan al echipei naționale de baschet și sportivul declarat de cinci ori cel mai bun baschetbalist din România, va fi Key Note Speaker în cadrul Conferinței Great People Inside “The New World of Work”, 12-13 Octombrie 2016, Hotel Kronwell, Brașov. Președintele jucător al clubului de baschet Steaua CSM Eximbank a avut oportunitatea să studieze în Statele Unite ale Americii, să-și construiască o carieră internațională de baschetbalist, iar acum pariază pe managementul sportiv care se aseamănă cu leadershipul într-o corporație.

A absolvit Universitatea din Alabama de Sud cu specializare în managementul general. Are de asemenea un Master în Integrare Economică Europeană (Universitatea Română de Științe și Arte “Gheorghe Cristea”). Preocupat de ambele aspecte ale sportului a absolvit Școala Națională de Antrenori – ANS – disciplina Baschet.

Virgil a inceput baschetul la nivel organizat în 1994 la SOCED București. În 1998 primește o bursa în NCAA, liga universitară americană de la Universitatea din Alabama de Sud. Se intoarce în Europa în 2001 unde joacă în Euroliga, EuroCup si EuroChallenge, la echipe de vârf din campionate puternice precum Germania, Italia, Rusia, Turcia și Belgia. A fost selecționat timp de 15 ani în echipa națională a României, iar în zece din aceștia a fost capitanul echipei. În 2014 a fost inclus în Hall of Fame-ul Universității din Alabama de Sud.

După 20 de ani de carieră sportivă și nenumărate trofee și medalii, renunță la viața de baschetbalist, dar rămâne în sport, preluând conducerea echipei de baschet Steaua CSM EximBank din poziția de Președinte. Preocupat de strategia baschetului românesc, a fost ales în 2013 Vicepreședintele Federației Române de Baschet. La clubul pe care îl conduce a pus bazele unui centru de “excelență” pentru copii și tineret, sub umbrela căruia joacă baschet aproximativ 1200 de copii. Crede în educația pe care ți-o dă sportul de orice fel și valorile căpătate în urma antrenamentelor și a competitiilor.

Vino și tu să îl cunoști pe Virgil în 12-13 octombrie la Brașov! Pentru mai multe detalii, vă rugam accesați site-ul evenimentului AICI

Citește și: Dan Hill, renumitul expert internațional în citirea microexpresiilor faciale prin intermediul instrumentului cunoscut datorită serialului “Lie to me” și bestseller-ului “Blink”, vine pentru prima dată în România!

 

 

C_GPI_header_10 08 2016_01