Într-un articol publicat în Trinidad Guardian, Richard Branson a avut de împărtășit câteva sfaturi pentru tinerii antreprenori: “Există o singură modalitate de ați începe cariera, iar aceasta este să vă deschideți propria afacere. Dacă simțiți că începeți  să aveți ezitări, amintiți-vă de acest motto: Nu mai stați pe gânduri și apucați-vă de treabă!”

Acestea sunt 6 sfaturi simple pe care Branson le consideră extrem de importante pentru persoanele aflate la început de drum în domeniul afacerilor:

 1. Gândiți-vă la ceea ce vă motivează pe dumneavoastră

În momentul în care luați în considerare ideile pe care ați dori să le puneți în practică și să le transformați într-o afacere, gândiți-vă la subiectele și problemele care vă fascinează în mod deosebit. Există o anumită industrie pe care o iubiți? Aveți un talent ieșit din comun? O cauză pe care doriți să o susțineți în totalitate? Nu începeți o afacere doar pentru a obține profit; dacă nu credeți cu adevărat în ideile dumneavoastră, cu siguranță nu veți face tot posibilul pentru a le duce la bun sfârșit.

    2. Totul trebuie să înceapă la nivel local

Acum că v-ați decis asupra zonei în care vă veți concentra atenția, uitați-vă în jurul dumneavoastră. Ce îi lipsește pieței? Ce produse sau servicii pe care le folosiți dumneavoastră sau prietenii voștri sunt mediocre și ar putea fi îmbunătățite considerabil? Gândiți-vă care ar fi cele mai bune modalități prin care vă puteți ajuta vecinii, cartierul sau chiar orașul în care locuiți. Pornind de aici, într-o zi vă veți putea extinde către piețe mult mai mari.  

    3. Puneți lucrurile în mișcare

În timp ce lucrați la produsul sau serviciul pe care doriți să îl oferiți publicului, trebuie să aveți în vedere faptul că scopul final trebuie să fie îmbunătățirea vieții oamenilor. Cu puțin noroc, după ce ați realizat aceste lucruri, vă veți alege într-un final și cu un profit binemeritat.


Citește și 3 obiceiuri de care trebuie să scăpați pentru a obține succesul în afaceri


 

   4. Ascultați sfaturile productive, nu descurajările oamenilor pesimiști

Când sunteți la început de drum, ar trebui să cereți sfatul oamenilor cu experiență din domeniul în care doriți să faceți parte, și de asemenea și părinților. Dar aveți grijă să nu confundați comentariile descurajante cu sfaturile bune. Mulți oameni vă vor spune de ce ideea dumneavoastră nu o să funcționeze sau că au mai încerca și multe alte persoane să o pună în practică. Când eu am pornit la drum, am pierdut șirul oamenilor ce mi-au spus că nu voi reuși.  

    5. Rămâneți concentrat – și motivat

Este important să aveți vise mari, dar, în primul an, trebuie să vă concentrați exclusiv asupra supraviețuirii și consolidării companiei dumneavoastră. Adoptați o mentalitate pragmatică și împărțiți-vă obiectivele în unele zilnice, săptămânale, lunare, trimestriale și anuale. Notați-le și apoi realizați-le. Veți fi uimit câtă satisfacție vă va aduce acest lucru.

    6. Iubiți ceea ce faceți

Indiferent de domeniul de activitate pe care vi l-ați ales, trebuie să fie unul care vă face să vă simțiți bine. Acest lucru a fost mereu o prioritate în cadrul companiei Virgin, și este, de asemenea, o componentă vitală a succesului. Iubesc ceea ce fac, angajații noștri iubesc ceea ce fac, și astfel și clienții noștri iubesc ceea ce facem.  

Pentru a dezvolta o afacere de succes, este esențial să aveți oamenii potriviți alături de dumneavoastră. Noi ajutăm clienții să câștige un important avantaj competitiv datorită înțelegerii cât mai profunde a firii umane. Aceasta presupune analizarea modului în care gândesc oamenii, a preferințelor și tendințelor naturale, abilităților cheie și a atitudinilor manifestate la locul de muncă. GR8PI – “The Next Generation People Intelligence Platform” le oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona ciclul complet de viață al fiecărui angajat din companie, de la selecție, integrare și dezvoltare, până la evaluarea angajaților și optimizarea performanțelor. Productivitatea, nivelul de engagement, wellbeing și retenția angajaților sunt doar câteva dintre aspectele ce pot fi îmbunătățite considerabil. Pentru mai multe detalii, click aici.

Sursa: Virgin.com