Alături de “cum obțin o mărire de salariu?”, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și le pune orice angajat este “Ce trebuie să fac pentru a fi promovat?” Pentru unii manageri, răspunsul poate fi evident: îndeplinește o anumită sarcină, dobândește destulă experiență sau dovedește-ți loialitatea față de companie. Alții, precum co-fondatorul HubSpot, Dharmesh Shah, au o abordare diferită. Atunci când vine vorba de promovări, Dharmesh se concentrează asupra atitudinii angajaților. Motivul lui este simplu. Atitudinea caracterizează acțiunile. Atitudinea descrie comportamentul. Atitudinea este forța determinantă din spatele fiecărei realizări și succes. Așadar, potrivit lui Dharmesh, dacă îți dorești să fii promovat, ar trebui să respecți următoarele sfaturi:

  1. Concentrează-te asupra celor din jur.

Oamenii nu vor realiza aproape nimic de unii singuri. Din acest motiv persoanele care știu să lucreze în echipă îi îmbunătățesc pe toți din jur.

Liderii adevărați oferă instrumentele, training-ul și cultura organizațională optimă pentru a-și ajuta angajații să-și îndeplinească mai bine sarcinile și pentru a-și atinge obiectivele personale.

Companiile adevărate își ajută, în primul rând clienții; în acest fel, vor reuși, pe termen lung, își atingă mult mai eficient propriile obiective organizaționale.

Angajatul care se axează doar pe sine va ajunge, într-o zi, de unul singur. Angajatul care se axează pe cei din jur poate că nu se va afla din prima în lumina reflectoarelor, dar oamenii potriviți vor observa și vor răsplăti acest comportament, la momentul potrivit.

  1. Fii modest, nu arogant

Persoanele arogante cred că știu totul, pe când persoanele modeste vor să învețe mereu ceva nou. Persoanele modeste pun întrebări și cer ajutor atunci când au nevoie. Astfel de persoane nu își vor asuma niciodată toate meritele, deoarece știu că orice realizare, oricât de individuală poate părea din exterior, este, de fapt, un efort de echipă.

Angajații modești vor accepta orice sarcină și își vor da cu adevărat interesul pentru rezolvarea ei, iar asta este printre cele mai importante lucruri pe care un manager și le poate dori de la un angajat.


Citește și 5 modalități prin care puteți obține succesul pe plan profesional


  1. Axează-te pe acțiune

Planificarea este importantă, dar există mult prea multe rafturi pline cu strategii care nu au fost și nu vor fi niciodată implementate.

Cei mai buni angajați dezvoltă o idee, creează o strategie, stabilesc un plan și acționează, se adaptează, acționează, revizuiesc, acționează și realizează lucruri remarcabile bazate pe ceea ce funcționează în practică, nu în teorie. Succesul începe cu o strategie, dar este atins exclusiv cu ajutorul acțiunii.

  1. Gândește pe termen lung

Leadership-ul adevărat nu va fi niciodată de scurtă durată. Liderii adevărați sunt capabilă să îi inspire, să-i motiveze și să-i facă, în mod constant, pe oameni să aibă încredere în sine. Liderii adevărați sunt persoane pe care îi urmezi pentru că vrei, nu pentru că trebuie. Din acest motiv, atunci când găsești un lider adevărat, îl vei urma pe el sau, cel puțin, ideile lui, pe tot parcursul vieții. Construirea unei astfel de legături formate din respect și încredere necesită timp. Dacă un angajat dorește să avanseze în carieră, având drept scop ultim să ajungă un lider adevărat, va trebui să pună în plan secund dorințele și problemele apropiate pe axa timpului și să  se gândească la viitor pe termen lung.

Great People Inside oferă soluții complete de evaluare și ușor de utilizat în toate procesele de resurse umane, de la atragerea și selecția candidaților potriviți până la dezvoltarea, integrarea și retenția angajaților. GR8 Productivity Gap este un instrument eficient pentru a măsura evoluția unui angajat de-a lungul timpului. Prin compararea a 2 evaluări făcute înainte și după training, instrumentul îți permite să analizezi atât dezvoltarea angajatului, cât și implicarea acestuia pe parcursul acestui proces. Având acest aspect în minte, evaluarea poate fi folosită ca un instrument pentru eficientizarea dezvoltării angajaților cât și pentru programele de management al talentelor.Pentru mai multe detalii, click aici.

solicita evaluare gratuita blog

 

Sursa:
Inc.com