Cea mai bună metodă de a conduce angajații este de a-i învăța să se conducă singuri.

Cei care știu cu exactitate ce au de făcut nu sunt doar cei mai buni angajați ai voștri, sunt și cei mai mulțumiți de locul de muncă.

Cu siguranță ați observat acest lucru în compania voastră: angajații cu cele mai bune performanțe sunt cei ce au inițiativă, îndeplinesc toate sarcinile pe care și le propun, vin cu soluții pentru fiecare problemă și  fac mai mult decât minimul necesar.

Ei sunt cei legat de care nu trebuie să vă faceți griji, deoarece știți că își vor face treaba foarte bine. Pe scurt, aveți încredere în ei.

Ar fi bine dacă toți angajații ar putea fi încadrați în această categorie, nu?

Adevărul este că vă puteți ajuta angajații să devină astfel. Nu este vorba de cei care ascultă orbește ce le spuneți să facă. Este vorba de cei care înțeleg motivele din spatele oricărei decizii și pot să contribuie în fiecare zi pentru îndeplinirea obiectivelor pe termen lung și pe termen scurt ale companiei.

Acestea sunt cele mai importante 6 sfaturi dintre cele menționate de către inc.com, pe care orice manager le poate pune în aplicare pentru a scoate la suprafață adevăratul potențial al echipei sale:

  1. Asigurați-vă că ei înțeleg imaginea de ansamblu a companiei voastre. Aceasta este probabil cea mai bună metodă de a-i implica pe angajați și de a le oferi un scop ce le va crește performanțele și nivelul de engagement.
  2. Oferiți-le angajaților oportunități pentru a contribui la inovarea și îmbunătățirea produselor, serviciilor și sistemelor din companie. Atunci când aceștia au participat la îmbunătățirea sistemelor pe care le folosesc, se vor implica mult mai mult în organizație.
  3. Explicați motivele din spatele acțiunilor companiei și pentru care le cereți angajaților să îndeplinească anumite sarcini. Performanțele lor se vor îmbunătăți dacă ei înțeleg mai bine contextul general al activităților din companie și rolul pe care îl au în îndeplinirea acestora.
  4. Implicați angajații în activitățile de planificare, evaluare, rezolvare a problemelor și luare a deciziilor ce țin de obiectivele lor individuale și de obiectivele departamentului lor. Acest lucru nu le va crește doar încrederea de sine, ci le va și demonstra că vă interesează părerile lor.
  5. Aflați care sunt lucrurile care vă motivează angajații și integrați-le în sistemul vostru de management. Interesați-vă ce este important pentru fiecare dintre ei (de exemplu: recunoașterea meritelor, posibilitatea de a-i ajuta pe ceilalți, învățarea unor lucruri noi,etc.) și asigurați-vă că le oferiți lucrurile respective.
  6. Înconjurați-vă de oameni mai “buni” ca voi. Trebuie să puteți renunța la orgoliu și să apreciați angajații ce aduc anumite abilități, cunoștințe sau experiență pe care voi nu le aveți.

Țineți minte că cei mai buni manageri sunt cei care le oferă angajaților instrumentele și resursele necesare pentru a produce rezultate extraordinare și, mai mult, care îi permit fiecărui angajat în parte să se ridice la cel mai înalt nivel al realizărilor personale și să-și depășească propriile așteptări.

Dacă puteți să spuneți cu sinceritate că angajații voștri se descurcă excepțional, ajutând compania să crească și să se dezvolte pentru a reuși să depășească așteptările clienților, atunci sunteți un lider în adevăratul sens al cuvântului.

 Sursa: inc.com