Dacă nu vă aflați acolo unde considerați că ar trebui să fiți din punct de vedere profesional, probabil că vă întrebați deseori de ce vi se întâmplă acest lucru. Concentrați-vă asupra celor mai comune cauze pentru a reuși să vă dați seama de ce nu aveți succesul pe care considerați că-l meritați. Acestea sunt 13 probleme comune prezentate de către inc.com.

1. Nu aveți încredere în voi.

Dacă nu credeți cu tărie faptul că puteți avea succes, nici nu veți încerca să-l obțineți. Câteodată, trebuie să vă convingeți pe voi înșivă că puteți face ceva, pentru a realiza că puteți cu adevărat.

2. Sunteți negativiști.

O persoană cu o mentalitate negativistă va găsi dificultăți în orice oportunitate. În schimb, puteți adopta o gândire pozitivă – deveniți genul de persoane care văd oportunitățile din fiecare dificultate.

3. Alegeți calea cea mai ușoară.

Lipsa problemelor nu înseamnă succes. Pentru a atinge succesul, va fi nevoie să vă străduiți foarte mult. Țineți minte, succesul nu va veni singur la voi – trebuie să faceți voi personal tot posibilul pentru a-l obține.

4. Ați uitat care sunt obiectivele voastre

Dacă vreți să aveți succes, va trebui să vă setați obiective înalte și să vă hotărâți să nu vă oprească nimic până când reușiți să le îndepliniți. Primul pas este să vă decideți că nu veți rămâne pe loc.

5. Pierdeți prea mult timp.

Lenea este ingredientul secret al multor eșecuri.

6. Sunteți mult prea perfecționiști.

Lumea reală nu răsplătește perfecționismul, ci oamenii care pot duce lucrurile la capăt.

7. Sunteți foarte ușor distrași.

Distragerile sunt foarte ușor de găsit, dacă le căutați. Dar distragerile împiedică acțiunea. Cel mai bun lucru de făcut este să ne înfometăm distragerile și să ne hrănim concentrarea.

8. Vă lăsați controlați de fricile voastre.

Frica vă va face să uitați de orice și să fugiți. Dar dacă vreți să aveți succes, trebuie să faceți lucrurile de care vă temeți cel mai mult și să înfruntați orice probleme apar. Deoarece frica poate fi, de multe ori, singura piedică în calea a tot ce vă doriți.

9. Nu acceptați schimbarea.

Să treceți mai departe nu înseamnă să uitați; înseamnă că v-ați învățat lecția și sunteți pregătiți să înfruntați noi provocări.

10. Găsiți scuze în loc să luați decizii.

Succesul necesită abilități de luare a deciziilor; deoarece viața cere de la voi alegerea variantelor cele mai bune și rezolvarea problemelor, nu justificarea unor greșeli.

11. Vă ignorați instinctul.

Poate că vocea interioară vă vorbește, dar voi alegeți să nu o ascultați. De ce v-ați ignora propriul instinct? De ce este nevoie ca să puteți să aveți încredere în el și să acționați?

12. Exagerați problemele pe care le aveți.

Atunci când vi se pare că ați pierdut puterea și controlul, nimic nu mai pare simplu. Îndepărtați-vă complicațiile inutile din minte pentru a putea privi situația dintr-o perspectivă obiectivă și pentru a ajunge la esența problemei.

13. Așteptați permisiunea altora.

Singura permisiune de care aveți nevoie pentru a ajunge pe drumul propriu către succes este permisiunea vocii interioare. În acest caz, voi sunteți singurii voștri șefi, deci acordați-vă permisiunea de a avea succes și acționați!