Vă simțiți nefericit la locul de muncă? Poate că proiectele nu vă entuziasmează. Sau colegii vă trag constant în jos. Sau valorile organizației tale nu (mai) sunt aliniate cu ale dumneavoastră.

Indiferent de sursa exactă a nemulțumirii tale, s-ar putea să te simți că trebuie să faci o schimbare totală în cariera ta pentru a te simți mai fericit. S-ar putea să te simți tentat să te muți la o nouă organizație, schimbând în același timp industria și, dacă tot ai făcut-o, poate vă mutați în cealaltă parte a țării pentru a începe o viață nouă complet.

Prea des, atunci când te simți nefericit într-o situație profesională, ai putea fi tentat să o iei de la capăt complet, să îți schimbi întreaga carieră și să ai parte de un nou început. Cu toate acestea, înainte de a te reorganiza complet, ia în considerare posibilitatea de a face câteva mici schimbări care pot face o mare diferență în ceea ce privește satisfacția ta de zi cu zi.

Micile ajustări pot schimba totul

Micile ajustări sunt adesea suficiente pentru a te ajuta să ajungi la un rezultat complet diferit. În mod similar, în carieră, efectuarea unor mici ajustări în viața profesională vă poate ajuta să vă îndreptați încet-încet cariera către un loc mai bun. Nu trebuie să încercați mereu să vă reinventați. Iată trei exemple de ajustări realiste pe care le-ați putea face.

Treceți la un alt proiect

Dacă nu vă simțiți foarte energizat de munca dumneavoastră actuală, încercați să identificați alte tipuri de proiecte care se află în cadrul funcției și organizației dvs. mai largi. Dacă găsiți unul care vă stârnește interesul, discutați cu managerul dvs. dacă implicarea este fezabilă acum sau în viitor.

Schimbați organizația

O altă abordare pe care o puteți adopta este aceea de a vă păstra același rol, funcție și locație, doar să schimbați doar compania. Uneori, este posibil să fiți perfect mulțumit de locul de muncă actual, dar să vă aflați în dezacord cu cultura, viziunea sau valorile organizației. Sau poate că simțiți că ați contribuit cu toată valoarea pe care o puteți aduce.

Schimbarea organizațiilor poate fi suficientă pentru a vă schimba radical experiența de zi cu zi. Efectuarea unei mutări externe implică o muncă grea care include refacerea materialelor de lucru, crearea de rețele, cercetarea diferitelor companii și interviuri. Cu toate acestea, uneori, un nou început este suficient pentru a vă schimba experiența de la locul de muncă.

Mutați-vă în cadrul companiei la o altă echipă

Deși nu este întotdeauna ușor de realizat, ați putea încerca să vă schimbați echipa în cadrul companiei dvs. Acest lucru nu este întotdeauna sub controlul dumneavoastră și trebuie să luați în considerare cu atenție politica internă, dar se poate face.

Uneori, simplul fapt de a lucra cu un manager diferit poate face toată diferența. Acest lucru ar putea însemna să rezistați până vă mutați într-o altă echipă sau să faceți lobby în mod proactiv pentru a lucra într-o echipă cu un manager sau cu colegi pe care îi admirați cu adevărat. Deși poate necesita timp și răbdare, poate face toată diferența. Oamenii care vă înconjoară în fiecare zi la locul de muncă pot avea un impact enorm asupra fericirii dvs. generale la birou.

O schimbare semnificativă începe cu acțiuni mici

Pentru a-ți repara cariera nu este întotdeauna nevoie să iei măsuri masive. Schimbările mici pot face o diferență uriașă în ceea ce privește împlinirea, satisfacția și bunăstarea ta generală. Efectuarea unei serii de mici ajustări succesive poate, de asemenea, să se adune în mod colectiv la o schimbare semnificativă care să modifice radical natura vieții tale profesionale de zi cu zi. Tot ce trebuie să faceți este să începeți de undeva.

Cum poate Great People Inside să evalueze forța de muncă aflată în regim de telemuncă?

Great People Inside vine în ajutorul oamenilor și companiilor cu servicii dedicate gestionării acestei perioade turbulente. Fie că vorbim despre tranziția către munca la distanță, despre provocările leadership-ului în timp de criză sau pur și simplu despre menținerea afacerii într-un mediu virtual, toate acestea sunt afectate în această perioadă, într-o mai mică sau mare măsură.

De aceea, prin intermediul platformei Great People Inside și a celor 4 instrumente de evaluare nou create veți putea face față cu brio situației actuale. Instrumentele noastre au la baza lor studii științifice legate de munca de acasă a angajaților, managerilor și a echipelor și sunt validate pe populația României. De asemenea, având în vedere faptul că trăim într-o lume complexă, ambiguă, incertă și, mai ales, extrem de volatilă (Modelul VUCA) am pregătit o evaluare dedicată liderilor și managerilor ce conduc organizații în contextul actual de business și care sunt nevoiți să se adapteze din mers noilor și deselor schimbări ce au loc. Puteți găsi toate aceste instrumente de evaluare accesând pagina: https://greatpeopleinside.com/ro/solutii-digitale/.

Sursa: forbes.com