Este greu să fii lider adevărat. Atât de greu, încât majoritatea liderilor eșuează în a-și îndeplini chiar și sarcinile de bază. Cu toate astea, se pare că există multe lucruri care pot îngreuna chiar și mai mult rolurile care presupun leadership.

În majoritatea cazurilor, este vorba de simple obiceiuri neproductive: 

  1. Nu îți prețuiești echipa.

Unul dintre cele mai importante elemente ale unui leadership de succes este îmbunătățirea moralei echipei și ajutarea angajaților în atingerea propriilor obiective individuale. Acum, mai mult ca niciodată, milenarii și cei din generația Z își doresc un astfel de lider care să îi susțină pe termen lung.

  1. Ai hobby-uri care îți consumă prea mult timp.

Dacă hobby-urile tale îți consumă peste 5 ore dintr-o zi normală de lucru, echipa ta poate avea mult de suferit. Evident, este perfect normal să ai hobby-uri, dar, în același timp, ia în considerare faptul că angajații tăi vor observa fiecare lucru pe care îl faci, indiferent dacă îți place sau nu.


Citește și 5 obiceiuri pe care un lider nu ar trebui să le folosească niciodată


  1. Te autodefinești în funcție de câte de mult succes ai avut în ultimul an.

Una dintre cele mai simple, dar iluzorii modalități prin care oamenii se autodefinesc este pe baza succesului material. Benjamin Franklin a spus cândva: “Banii nu îl vor face niciodată pe om fericit. Cu cât cineva are mai mulți bani, cu atât își va dori și mai mulți.” Oamenii tăi nu te vor urma pentru că ai mulți bani. Te vor urma pentru le faci viața mai bună și mai împlinită.

  1. Nu ceri niciodată feedback.

O cercetare efectuată pe mai mult de 20.000 de lideri a demonstrat faptul că cel mai slab punct al liderilor de pretutindeni este că nu cer niciodată feedback din partea propriilor echipe. Mult prea mulți lideri pleacă de premiza că fac o treabă bună. Dacă ai o problemă într-un anumit domeniu, este perfect normal să îți arăți vulnerabilitatea și să le ceri oamenilor tăi opinia legată de cum te-ai putea îmbunătăți.

Great People Inside, cu ajutorul modelului LIVED® dezvoltat de către a&dc, vă pune la dispoziție instrumentul de evaluare a resurselor umane GR8 Managers. Acesta include 3 categorii generale de calități manageriale principale: onestitate, viziune și inspirație, dar și abilitatea de a lucra eficient cu diferite generații și într-un mediu VUCA (volatil, nesigur, complex, ambiguu). Pentru mai multe detalii, click aici.

solicita evaluare gratuita blog

Sursa: Inc.com