Cele mai mari companii din lume au început să gestioneze energia angajaților ca pe un bun strategic. Liderii acestor organizații știu că noul mediu de afaceri aflat într-o schimbare continuă necesită din ce în ce mai multă energie de la oameni. Orice antreprenor ar confirma faptul că este nevoie de o tonă de energie pentru a dezvolta o afacere. Secretul este să știți cum să o gestionați; câteodată trebuie să dați tot ce aveți, câteodată trebuie să o conservați pentru a rezista pe termen lung.

Un grup de executivi seniori din companii precum Facebook, Alibaba, IBM și Johnson & Johnson s-au întânit pentru a descoperi cele mai bune strategii de gestionare a energiei angajaților și au ajuns la următoarele concluzii:

1.Concentrează-te asupra lucrurilor care contează cu adevărat.
Toții angajații de la Facebook își rezervă timpul necesar pentru a-și scrie viziunile personale, incluzând obiectivele profesionale și obiectivele personale. Împărtășindu-le în mod deschis, angajații de la Facebook cunosc ce anume este important pentru colegii lor și salvează mult timp și energie prin faptul că nu trebuie să investigheze de unii singuri care sunt lucrurile importante pentru colegii lor.

2.Creează-ți o listă cu ce NU trebuie să faci
În cadrul organizației IBM, echipa de marketing iau o pauză de la programul de lucru, o dată pe trimestru, pentru a face o listă cu toate lucrurile pe care nu le vor face. Aceasta este o metodă optimă de a-i menține pe toți concentrați asupra priorităților și de a-i face să nu ajungă distrași de către munca celorlalți.

3.Discutați în timpul plimbărilor.
În cadrul sediului central Google Asia Pacific, există o rută de întâlniri, astfel încât angajații se pot plimba și vorbi în timp ce își reîncarcă energia sau își pot îmbunătăți ritmul la sala de fitness dedicată angajaților, numită The Energy Lab.

4.Testează, învață și analizează.
Dacă oferi produse clienților în cicluri scurte, atunci înseamnă că ai la dispoziție foarte multe oportunități de a testa, eșua și învăța rapid. Reflectând conștient asupra lucrurilor pe care le-ai învățat la finalul fiecărui ciclu vei reuși să obții energie proaspătă și noi perspective ce duc la inovație.

Indiferent dacă te afli sau nu într-o poziție de conducere, aceste sfaturi te vor ajuta să crești considerabil energia personală sau pe cea a echipei tale.

Platforma Great People Inside le oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona ciclul complet de viață al fiecărui angajat în companie, asigurându-se de rezultate optime, atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Pe baza sugestiilor de training din rapoarte, productivitatea, nivelul de engagement, wellbeing și retenția angajaților pot fi îmbunătățite considerabil, într-un timp scurt.

Solicitați un demo gratuit!

solicita evaluare gratuita blog