Te-ai întrebat vreodată cum se face că unii oameni își încep ziua plini de energie și alerți, iar alții au nevoie de câteva ore pentru a se ridica din pat și a deveni productivi? Această diferență nu poate fi atribuită doar genelor bune sau unei atitudini pozitive. Majoritatea oamenilor de succes sunt capabili să preia controlul asupra propriului timp încă din prima clipă a zilei. Ei consideră că fiecare moment este important, indiferent dacă muncesc, se relaxează sau se distrează. Iar atunci când vine vorba de somn, ei se pregătesc pentru asta la fel cum fac în cazul fiecărui proces pe care îl consideră important: urmând o structură utilă, bine determinată. Acesta este un plan în 5 etape care să îți îmbunătățească diminețile lucrătoare:

1. Organizează-ți ziua următoare
Această idee pare atât de simplă și,totuși, atât de puțini oameni o pun în practică. Organizează, cel puțin, programul zilei următoare. Alege hainele și gândește-te fă-ți o listă cu tot ce va trebui să faci. Să îți eliberezi toate lucrurile astea din minte te va ajuta, seara, să te relaxezi și, dimineața, să îți îndeplinești mult mai ușor sarcinile.

2. Imaginează-ți o versiune plăcută a viitorului
Distragerile pot să apară foarte ușor în timpul zilei și să te facă să uiți motivul pentru care lucrezi din greu. Rezervă-ți timp pentru a te gândi unde vrei să ajungi. Vizualizează-te fericit/ă și împlinit/ă!

3. Iartă-ți propriile greșeli.
Nimeni nu este perfect, iar persoanele ambițioase tind să fie cele mai autocritice. Ceea ce este un lucru bun, atât timp cât această critică este constructivă. În același timp, după ce ai învățat tot ce ai putut din propriile greșeli, trebuie să poți să treci mai departe.


Citește și 3 obiceiuri de adoptat pentru a te pregăti de anul 2018


4. Petrece-ți timpul cu familia sau cu cei apropiați.
După o zi în care ai depus tot efortul posibil să îți îndeplinești sarcinile, seara trebuie să fie dedicată relaxării. Și ce altă metodă de relaxare mai bună există în afară de a-ți petrece timpul alături de persoanele cele mai importante pentru tine?

5. Mulțumește-i Universului
Nimeni nu poate obține succesul de unul singur, deoarece, pentru a ajunge în top, este nevoi de o combinație perfectă între oportunități și ajutor. Mulțumește-le, cel puțin mental, tuturor celor care te ajută să ajungi mai departe.

Platforma Great People Inside le oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona ciclul complet de viață al fiecărui angajat în companie, asigurându-se de rezultate optime, atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Pe baza sugestiilor de training din rapoarte, productivitatea, nivelul de engagement, wellbeing și retenția angajaților pot fi îmbunătățite considerabil, într-un timp scurt.

Solicitați un demo gratuit!

solicita evaluare gratuita blog

Sursa:
Inc.com