Cu nu foarte mult timp în urmă, Mark Cuban a fost întrebat ce ar face dacă ar fi obligat să își ia viața de la capăt. “Aș lucra noaptea ca barman, iar ziua mi-aș găsi un job în vânzări,” a răspuns el.

Potrivit spuselor lui Cuban, vânzările reprezintă fundația succesului în orice domeniu. Dacă te gândești că este posibil ca, pur și simplu, să nu ai talent pentru vânzări, te poți liniști, deoarece aceste abilități pot fi îmbunătățite, la fel ca toate celelalte.

Un studiu efecuat de către un profesor de psihologie din cadrul UCLA, Dr. Albert Mehrabian, a identificat că există trei elemente ce influențează felul în care percepem mesajul cuiva, fiecare având un impact diferit:

  • 7% cuvintele spuse
  • 38% tonul vocii
  • 55% limbajul nonverbal

Desigur că trebuie să te asiguri că alegi prezentarea și cuvintele potrivite, dar odată rezolvat acest capitol, îmbunătățirea următoarelor trei aspecte ale comunicării nonverbale îți va oferi rezultate imediate:

  1. Fixează-ți postura.

Potrivit lui Steve Maxwell, un antrenor de fitness, îți poți îmbunătăți postura în doar cinci minute. Maxell a explicat în 2015 că efectuarea unor exerciții atât de simple precum întinderile, rostogolirile sau marșul îți pot reseta postura în totalitate.


Citește și Un lucru simplu care te va face mult mai plăcut de către ceilalți


  1. Gesticulează cu ajutorul mâinilor.

Un studiu recent condus de către autorul bestsellerului Captivante, Vanessa Van Edwards, a descoperit faptul că cei mai populari speakeri din cadrul Ted Talk folosesc, în medie, 465 de gesticulări pe discurs. Acesta este aproape dublul mediei gesticulărilor folosite de către speakerii cei mai puțin populari din cadrul conferințelor Ted Talk. Face parte din instinctele noastre să ne folosim de mâini pentru a transmite un mesaj și ne aduce mult mai aproape de audiența noastră. O idee bună poate fi să exersezi în fața oglinzii sau să te înregistrezi. Adăugând acestor două tehnici și urmărirea clipurilor cu speakeri de succes, cu scopul de a face o comparație, vei reuși să îți îmbunătățești gestica în cel mai scurt timp.

  1. Concentrează-te asupra expresiilor faciale.

Într-un studiu din 2016, Kasia Wezowski, fondatoarea Centrului pentru Limbajul Trupului, explica faptul cei mai de succes oameni din vânzări din echipa sa au fost evaluați ca de două ori mai buni în citirea expresiilor faciale decât ceilalți membrii ai echipei. Unul dintre cei mai influenți oameni în domeniul comunicării nonverbale este Dr. Paul Ekman. Potrivit acestuia, există doar șapte expresii faciale de bază și, indiferent dacă suntem sau nu conștienți, acestea ne exprimă adevăratele emoții, sub forma microexpresiilor. O reacție rapidă la un comentariu, cum ar fi mișcarea nărilor sau clipirea rapidă, ne poate da de gol cu ușurință.

Probabil că nu vei putea să devii un expert în citirea microexpresiilor faciale peste noapte, dar conștientizarea și învățarea treptată a acestora îți va aduce un avantaj considerabil. Dacă nu știi de unde să începi, cărțile de popularizare scrise chiar de către Ekman, precum Emoții date pe față sau Minciunile adultilor. Indicii ale înșelătoriei în căsnicie, afaceri și politică, reprezintă un prim pas perfect.

Evaluarea GR8 Sales oferă o modalitate de selecție a persoanelor care au calitățile necesare pentru atingerea performanței în vânzări, identificând particularitățile ce definesc succesul fiecărei organizații în parte. De la a înțelege nevoile clientului și până la o atitudine proactivă, toate caracteristicile explorate în această evaluare permit îmbunătățirea rezultatelor departamentului de vânzări.

Solicitați un demo gratuit!

solicita evaluare gratuita blog

Sursa:
Inc.com