Not all readers become leaders, but all leaders must be readers.” – Harry S. Truman

Nu toți cei care citesc devin lideri, însă toți liderii citesc”, a spus Harry S. Truman, al 33-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Parafrazând acest citat, am putea spune că ”Nu toți cei care citesc publicații de business devin manageri de succes, însă toți managerii de succes ar trebui să citească astfel de publicații”.

Ca manager, am nenumărate  responsabilități şi sunt nevoit zilnic să iau nenumărate decizii. Vreau să contribui la îmbunătățirea performanței echipei mele, la creșterea cotei de piață a companiei sau la consolidarea unor relații profitabile cu clienții. În plus, trebuie sa îmi gestionez timpul personal și să îmi mențin cariera pe drumul cel bun. Mi-am propus ca de anul acesta, pe măsură ce îmi stabilesc planul de obiective, să adopt idei și soluții noi pentru a atinge succesul. Şi pentru că vreau să ne începem împreună anul cu o doza maximă de motivație şi energie îți voi prezenta în următoarea perioadă câte un sfat de management pe săptămână, de la prestigioasa revistă americană Harvard Business Review.

Inspirația mea de săptămâna aceasta:

Fii responsabil față de propria dezvoltare
Responsabilitatea față de dezvoltarea personală îți aparține. Indiferent de situație, următoarele sfaturi te vor ajuta să fii întotdeauna cu un pas înaintea celorlați: 

  • Consultă doi foști colegi din domeniu odată pe lună. Discutați despre domeniul vostru de activitate și despre direcția în care se îndreaptă. În felul acesta vei rămâne conectat la comunitate.
  • Învață în permanență. În cazul în care domeniul tău de activitate nu te motivează suficient, căută alte oportunități. Încercă să lucrezi ca voluntar în cadrul unei asociații nonprofit, participă la conferințe sau ședințe de formare.
  • Apreciază-ți corect performanța. Alocă-ți câteva minute de reflexie la adresa performanței tale, fie printr-un proces formal, fie printr-unul informal. Fii sincer față de propria persoană, analizează-ți realist punctele forte și cele slabe.
  • Este esențial să te concentrezi asupra realizărilor din anul următor și să îți stabilești obiective.

Tu ce alegi să te inspire anul acesta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here