Vrei să realizezi mai multe? Învață de la Sheryl Sandberg și prioritizează!

Mulți oameni reușesc să facă ceea ce își propun și își bifează lucruri de pe listă în mod constant. Aceștia sunt extrem de ocupați, dar reușesc ei să obțină ce își doresc cu adevărat?

Oamenii de succes nu sunt doar eficienți, ci duc acest efort la următorul nivel: se concentrează pe realizarea lucrurilor care vor face cea mai mare diferență; pentru ei, pentru familiile și pentru companiile lor.

Spre deosebire de oamenii oarecum eficienți, aceștia își îndeplinesc sarcinile potrivite.
Și asta este ceea ce le oferă succesul aferent.


Citește și 4 obiceiuri nepotrivite pentru un lider


Așa cum spune și Sandberg:

“Cred că cel mai important lucru pe care îl învășat odată cu vârstă este că trebuie să prioritizăm. O numim prioritizare radicală. Prin asta ne referim că punem în practică exclusiv ideile cele mai bune. De multe ori avem idei foarte bune. Dar nu la fel de bune precum cele mai importante lucruri pe care le putem face. Aici, avem alegere dificile de făcut.”

Munca în absența unui scop real este doar muncă. Oamenii de succes știu ce trebuie să facă și, în același timp, de ce trebuie să facă. Ei își stabilesc obiective pe termen lung, după care își prioritizează radical activitățile și obiectivele pe termen scurt pentru a și le putea susține pe cele de lungă durată.

Pe scurt, oamenii de succes au un scop – iar acel scop le organizează toate activitățile. De aceea par atât de organizați și consecvenți. Nu se lasă dominați de rutină; sunt pur și simplu motivați să își îndeplinească obiectivul și să elimine toate distragerile și obstacolele din drumul lor.

Great People Inside, cu ajutorul modelului LIVED® dezvoltat de către a&dc, vă pune la dispoziție instrumentul de evaluare a resurselor umane GR8 Managers. Acesta include 3 categorii generale de calități manageriale principale: onestitate, viziune și inspirație, dar și abilitatea de a lucra eficient cu diferite generații și într-un mediu VUCA (volatil, nesigur, complex, ambiguu). Pentru mai multe detalii, click aici.

solicita evaluare gratuita blog

Sursa:
Inc.com