Dacă sunteți manager sau antreprenor, cu siguranță ați întâlnit la un moment dat un angajat care necesită o atenție deosebită din cauza cerințelor sale, ce pot fi câteodată ieșite din comun. Este posibil ca această persoană să își dorească mai mult control sau chiar un salariu mai mare ce depășește cu mult nivelul pregătirii sale profesionale. Majoritatea managerilor evită conversațiile cu acești angajați, însă există, totuși, modalități prin care îi puteți face să se simtă apreciați și fericiți în cadrul companiei dumneavoastră.
În momentul în care angajații nu mai sunt mulțumiți la locul de muncă, nu trebuie să considerați neapărat că au nevoie de tratament preferențial. În schimb, încercați să îi înțelegeți mai bine. Este posibil ca unele dintre cerințele lor să vi se pară extravagante, ceea ce poate fi un lucru bun. Totuși, un fapt inacceptabil este neputința sau absența dorinței de a duce la bun sfârșit sarcinile facile.
Nu evitați conversațiile serioase cu angajații dumneavoastră, indiferent dacă este vorba despre o mărire de salariu, mai multe responsabilități sau un birou mai mare. Tot ceea ce aveți de făcut este să găsiți modalități eficiente de a comunica. În această privință, următoarele sfaturi pot fi extrem de utile:
Ascultați-vă cu adevărat angajații
Primul pas este să le ascultați ideile angajaților, oricât de ieșite din comun ar fi acestea. Din punctul de vedere al unui manager, cheia pentru a le oferi angajaților feedback util este să le ascultați cu atenție nevoile și grijile, după care să veniți cu opinii și soluții adecvate.
Citește și 5 sfaturi pentru dezvoltarea unui loc de muncă optim
Concentrați-vă asupra motivului din spatele cererilor
Este indicat să analizați fiecare idee venită din partea angajaților, după care să înțelegeți care este motivul real din spatele rugăminților acestora. De exemplu, dacă un angajat ce și-a terminat studiile recent își dorește să conducă departamentul din care face parte, este important să înțelegeți raționamentul din spatele acestei cereri. Poate tot ceea ce își dorește acest angajat este să primească mai multe responsabilități. Încercați să discutați despre această dorință, puneți întrebări pertinente, încurajați dialogul și aflați care sunt sentimentele angajatului respectiv.
Ajutați-vă angajații să își seteze obiective realizabile
În momentul în care unul dintre angajați își setează un obiectiv cum ar fi să devină cea mai eficientă persoană din departamentul de vânzări, este datoria dumneavoastră în calitate de manager să îl ajutați să își împartă misiunea în obiective mai mici și mai ușor realizabile. De asemenea, este tot datoria dumneavoastră să le puneți la dispoziție angajaților toate instrumentele necesare pentru a-și atinge obiectivele.
Organizați întâlniri frecvente pentru a verifica progresul angajaților
Acest tip de abordare oferă angajaților posibilitatea de a primi feedback în mod regulat. În acest fel, aceștia pot observa cât au progresat și ce anume mai trebuie să facă pentru a-și atinge obiectivele. Aceste întâlniri regulate ajută și la menținerea sau chiar creșterea nivelului motivației. De asemenea, se pot corecta anumite lucruri în momentul în care feedback-ul este oferit constant.
Great People Inside oferă soluții complete de evaluare și ușor de utilizat în toate procesele de resurse umane, de la atragerea și selecția candidaților potriviți până la dezvoltarea, integrarea și retenția angajaților. GR8 Productivity Gap este un instrument eficient pentru a măsura evoluția unui angajat de-a lungul timpului. Prin compararea a 2 evaluări făcute înainte și după training, instrumentul îți permite să analizezi atât dezvoltarea angajatului, cât și implicarea acestuia pe parcursul acestui proces. Având acest aspect în minte, evaluarea poate fi folosită ca un instrument pentru eficientizarea dezvoltării angajaților cât și pentru programele de management al talentelor. Pentru mai multe detalii, click aici.
Sursă:
https://www.inc.com