Theodore Roosevelt a fost una dintre cele mai inteligente și fascinante persoane din istorie. Se spune că au existat perioade în care fostul președinte al Statelor Unite ar fi citit și câte o carte pe zi; poate și acesta a fost un factor esențial în dezvoltarea carismei sale remarcabile. El a fost genul de om care și-a dorit să învețe în permanență. Pentru Roosevelt, cunoașterea devenise în același timp o bucurie personală, dar și o cale către succesul profesional. Mulți oameni își doresc să își însușească acest stil de viață. Ziarul “The Economist” a lansat recent o discuție pe această temă și a declarat faptul că, în economia modernă, dezvoltarea constantă a abilităților este o parte esențială a succesului profesional. Nivelurile superioare de educație sunt direct proporționale cu obținerea unui salariu mai mare și cu șanse mai mari de a vă găsi un loc de muncă. Și, lăsând la o parte utilitatea practică a studiilor, de foarte multe ori acestea sunt chiar plăcute. Este o adevărată plăcere să studiezi subiecte cât mai diversificate. Acest lucru poate ajuta și la creșterea încrederii de sine în momentul în care dispuneți de numeroase subiecte de discuție cu prietenii, colegii sau partenerii de afaceri.
Dar această formă de învățare continuă nu trebuie să fie doar o simplă decizie. Trebuie să devină un obicei. Și ca oricare alt obicei, și acesta necesită o cultivare atentă. În primul rând, pentru a vă atinge acest scop, este nevoie ca dumneavoastră să vizualizați rezultatele pe care doriți să le atingeți. Doriți să vă îmbunătățiți conversațiile și activitatea intelectuală citind mai multe subiecte de interes? Doriți să deveniți expert pe o anumită temă? Doriți să cunoașteți mai multe din diverse domenii ce nu țin de activitatea dumneavoastră profesională? În orice situație, este recomandat să vă setați unul sau două obiective pentru a vă forma un obicei din a citi și învăța.
Citește și Cu ce diferă mentalitatea marilor antreprenori?
Pentru a vă putea concentra asupra obiectivelor dumneavoastră, trebuie să scăpați de orice potențiale distrageri. Învățarea poate fi un proces plăcut, dar în același timp necesită și multă muncă. Este un subiect foarte bine documentat și a ajuns aproape un truism în acest moment, dar multitasking-ul și noua generație de smartphone-uri pot distruge acea concentrare profundă necesară procesului de învățare. Găsiți-vă timp special alocat studiului pentru a minimiza întreruperile. Atunci când citiți, găsiți-vă un loc liniștit, și lăsați-vă telefonul într-o altă cameră sau închideți-l. Pe lângă eliminarea distragerilor evidente, nu uitați să vă antrenați mintea pentru putea a trece mai ușor peste lipsa acestora. O bună modalitate de îmbunătățire a capacității de concentrare este prin meditație, lucru care vă ajută să vă mențineți nivelul de atenție ridicat pe termen lung.
Totuși, atunci când este necesar, folosiți-vă de tehnologie pentru a îmbunătăți procesul de învățare. Deși tehnologia poate să vă distragă atenția, ea poate fi folosită și pentru a vă îmbunătăți substanțial cunoștințele. În mediul online, există multe cursuri ce permit oamenilor să învețe de la cele mai inteligente persoane din diverse industrii. În plus, există și instrumente cum ar fi: podcasting și cărți audio care contribuie foarte mult la procesul de învățare. Dacă faceți zilnic naveta, folosirea acestora vă poate dubla numărul de cărți “citite” într-un an. Podcasting-uri bune și de calitate se pot găsi online sau pe iTunes și vă pot oferi noi modalități prin care puteți învăța. Combinând aceste instrumente cu aplicații ce vă monitorizează activitatea, tehnologia poate deveni chiar o componentă esențială rutinei dumneavoastră de studiu.
Cu toții ne naștem cu o curiozitate nativă. Cu toții ne dorim să învățăm. Din păcate, cerințele de la muncă și din viața personală de multe ori ne diminuează timpul și dorința de a ne satisface această curiozitate nativă. Dezvoltarea obiceiurilor specifice de a învăța – cultivate și asumate în mod conștient – poate reprezenta un drum sigur către dezvoltare profesională și o imensă satisfacție personală. Poate Roosevelt avea dreptate, o viață axată pe cunoaștere poate reprezenta un succes de sine stătător.
Great People Inside oferă soluții complete de evaluare și ușor de utilizat în toate procesele de resurse umane, de la atragerea și selecția candidaților potriviți până la dezvoltarea, integrarea și retenția angajaților. GR8 Productivity Gap este un instrument eficient pentru a măsura evoluția unui angajat de-a lungul timpului. Prin compararea a 2 evaluări făcute înainte și după training, instrumentul îți permite să analizezi atât dezvoltarea angajatului, cât și implicarea acestuia pe parcursul acestui proces. Având acest aspect în minte, evaluarea poate fi folosită ca un instrument pentru eficientizarea dezvoltării angajaților cât și pentru programele de management al talentelor.Pentru mai multe detalii, click aici.