incurajeaza experimentarea si schimbarea

Planificarea deliberată și atenția în execuție duc la o afacere de succes.

Este necesară o abilitate de conducere remarcabilă pentru a aduce schimbări pozitive în organizație. Este nevoie de planificare și execuție deliberată. Iar această abilitate nu apare ca produs secundar natural al unei rutine neexaminate.

Pentru a crea schimbări în cadrul afacerii, un lider trebuie să planifice în mod activ transformarea. Poți stabili cum trebuie să implementezi această schimbare uitându-te la personal. Transformarea se referă la oameni. Este nevoie de resurse umane pentru a iniția și executa o strategie. Pe de altă parte, planul va avea impact asupra acelorași oameni, astfel încât aceștia au o miză în succesul transformării afacerii. Atunci când oamenii tăi contribuie la un rezultat de succes, sunt șanse mai mari să aibă un rol esențial în planificare și execuție.

În actualul climat de afaceri, administratorii și supervizorii trebuie să prezinte planuri și idei originale, creative, pentru a înțelege mai bine fenomenele, pentru a dobândi mai mulți clienți și pentru a crește beneficiile. Capacitatea de a recunoaște unde și cum trebuie să aibă loc aceste schimbări vine odată cu experiența. Trebuie implementate sistemele, resursele și proiectele organizaționale care permit experimentarea pe scară largă.

Potențialul nefolosit al oricărei organizații este limitat doar de creativitatea factorilor de schimbare individuali. Atunci când o companie investește în experimentare, acea investiție inspiră creativitatea angajaților și inițiativa lor, aducând schimbări semnificative și satisfăcătoare companiei. Pentru a fi un deschizător de drumuri cu rezultate, trebuie să dai dovadă de interes față de membrii echipei și calitățile aferente fiecăruia dintre ei. Cu cât ești mai deschis față de alte persoane și ideile lor, cu atât echipa ta devine mai inovatoare. 

Începe prin a-ți identifica obiectivul principal pentru schimbare în cadrul companiei tale, apoi folosește procesul de experimentare pentru a identifica pașii și modificările mai mici pe care trebuie să le întreprinzi împreună cu echipa pentru ca obiectivele tale să devină realitate. Evaluează serviciile și produsele care îți garantează resursele și investește-ți energia și concentrează-te pe cea mai mare oportunitate de a-ți crește veniturile și profiturile.

Iată șase modalități prin care poți să încurajezi creativitatea și să promovezi experimentarea în compania ta:

  1. Inspiră-ți personalul să îți împărtășească ideile. Asigură-te că angajații tăi se simt incluși în acest proces, îmbrățișând soluțiile lor creative. Găsește strategii pe care le poți utiliza pentru a încuraja incluziunea la locul de muncă.
  2. Testează idei noi în medii restrânse, controlate, aproape ca un experiment științific. Ar trebui să documentezi în mod adecvat fiecare etapă a procesului și să evaluezi beneficiile modificărilor specifice referitoare la obiectivul tău principal. În acest fel, îți vei putea vedea ideile în acțiune și stabili dacă merită implementate pe scară largă.
  3. Afirmă clar obiectivele tale de schimbare, astfel încât oamenii să știe de unde pot porni cu ideile lor. Dacă personalul înțelege obiectivul final și modul în care vrei să transformi compania, sunt șanse mari să se concentreze mai mult pe a te ajuta să atingi acest obiectiv. Oamenii conduc schimbarea și nimeni nu se poate descurca singur.
  4. Alocă timp și resurse experimentării. Dacă îți dorești schimbări profunde, trebuie să iei în serios cât timp și resurse ești dispus să dedici experimentării. Schimbările semnificative necesită un efort personal considerabil.
  5. Identifică micile schimbări care îți pot aduce câștiguri semnificative. Uneori, o mulțime de mici modificări, care s-ar putea să nu însemne prea mult individual, pot determina în mod colectiv progrese masive în compania ta. Asigură-te că îți aloci timp pentru a recunoaște succesul adus de micile schimbări și reține că unele experimente pot fi la scară mică, însă pot avea un impact strategic.
  6. Documentează totul, astfel încât să poți repeta ceea ce a dat roade și să eviți tot ce nu are sorți de izbândă. Documentează fiecare experiment, astfel încât echipa ta să îl poată repeta cu ușurință, în cazul în care înregistrează un succes. Acest lucru facilitează schimbarea, mai ales dacă pentru un anumit proces există instrucțiuni detaliate bazate pe un succes documentat anterior. Schimbarea este cel mai ușor de obținut atunci când creezi sisteme replicabile.

Creativitatea și experimentarea au eficiență maximă atunci când sunt modelate în instrumente care generează în mod activ soluții. Prin crearea unui mediu care încurajează experimentarea strategică, le permiți tuturor să contribuie la schimbare, ceea ce deschide calea pentru noi idei și perspective pe care poate nu le-ai luat în considerare înainte. Investirea resurselor pentru dezvoltarea acestor idei pentru a crea proceduri și sisteme relevante poate avea un efect substanțial asupra direcției și profiturilor companiei tale.

Compania ta se află într-o creștere și schimbare continuă. Încurajarea experimentării face parte din natura succesului și adaptabilității. Dacă iei aceste măsuri pentru a promova schimbarea, vei putea să te concentrezi asupra creșterii viitoare a companiei tale și asupra valorilor și ideilor esențiale pentru această transformare.

Cum poate Great People Inside să evalueze forța de muncă aflată în regim de telemuncă?

Great People Inside vine în ajutorul oamenilor și companiilor cu servicii dedicate gestionării acestei perioade turbulente. Fie că vorbim despre tranziția către munca la distanță, despre provocările leadership-ului în timp de criză sau pur și simplu despre menținerea afacerii într-un mediu virtual, toate acestea sunt afectate în această perioadă, într-o mai mică sau mare măsură.

De aceea, prin intermediul platformei Great People Inside și a celor 4 instrumente de evaluare nou create veți putea face față cu brio situației actuale. Instrumentele noastre au la baza lor studii științifice legate de munca de acasă a angajaților, managerilor și a echipelor și sunt validate pe populația României. De asemenea, având în vedere faptul că trăim într-o lume complexă, ambiguă, incertă și, mai ales, extrem de volatilă (Modelul VUCA) am pregătit o evaluare dedicată liderilor și managerilor ce conduc organizații în contextul actual de business și care sunt nevoiți să se adapteze din mers noilor și deselor schimbări ce au loc. Puteți găsi toate aceste instrumente de evaluare accesând pagina: https://greatpeopleinside.com/ro/solutii-digitale/.

Sursa: entrepreneur.com