Cei mai mulți manageri eficienți știu cum să-și motiveze angajații, dar câteodată încercările lor de a-i motiva ajung să aibă efectul opus. Următoarele 8 acțiuni menționate de către nfib.com vor distruge motivația angajaților și vor duce la scăderea nivelului de engagement al acestora.
- Criticarea lor în public.
Poate că pare o idee bună să vă criticați angajații de față cu toți ceilalți, gândindu-vă că acest lucru îi va determina și pe ceilalți să nu facă aceleași greșeli. Dar nu faceți asta! Cel mai probabil este ca toți cei implicați să se simtă prost și inconfortabil în timpul criticii și chiar și după. În schimb, dacă trebuie să-i reproșați ceva unui angajat, faceți acest lucru cu ușile închise și încercați să transformați situația într-o oportunitate de coaching.
- Nerecunoașterea meritelor
Angajații vor să știe că munca grea a lor este observată și apreciată. Nimic nu va distruge engagement-ul angajaților mai rapid decât întrebarea “pentru ce muncesc eu atât de mult?”. Dacă scopul vostru este motivarea angajaților, cea mai bună și rapidă metoda de a face asta este să le lăudați realizările.
- Inconsecvența
Dacă le cereți idei angajaților, este obligatoriu să îi țineți la curent cu privire la stadiul proiectelor, fie că este vorba de un succes sau un eșec. A le cere sfaturi fără a-i informa în legătură cu efectul pe care acestea le-au avut demonstrează o imensă lipsă de respect, care va duce la diminuarea nivelului de engagement al angajaților.
- Stabilirea unor obiective intangibile
Dacă angajații încep să simtă că așteptările voastre sunt imposibil de realizat, atunci vor renunța rapid și își vor pierde motivația. Asigurați-vă că obiectivele pe care le setați sunt motivante și realiste în același timp.
- Lipsa comunicării
Este obligatoriu ca echipa voastră să știe de ce luați fiecare decizie – vă vor respecta mai mult pentru asta. În același mod, împărtășirea informațiilor importante validează contribuția angajaților, crescându-le nivelul de engagement și motivându-i.
- Amenințările
Dacă un angajat nu vă îndeplinește așteptările, folosiți această situație ca pe o oportunitate de coaching. Spuneți-le ce ar putea să facă mai bine, dar nu faceți amenințări. Nu vă doriți ca angajații voștri să fie speriați și cu siguranță nu vă doriți nici să arătați stupid în cazul în care faceți amenințări și nu le duceți până la capăt.
- Refuzarea categorică a soluțiilor
Dacă un angajat vine cu o soluție creativă sau rezolvă o problemă, este obligatoriu ca acel angajat să știe că îi apreciați ideea, chiar dacă nu a fost chiar cea mai bună. Dacă îi ignorați sau le refuzați ideile categoric, este foarte posibil ca angajații să nu se mai străduiască în viitor.
- Micromanagementul
Posibil cea mai mare piedică în calea motivării angajaților este micromanagementul. Angajații trebuie să știe că aveți încredere în ei și în deciziile lor, iar micromanagementul creează un sentiment complet opus. Oferiți-le angajaților libertatea de a lua decizii de unii singuri dacă vreți să-i motivați.
Evitând toate obstacolele de mai sus, veți reuși cu succes să vă motivați angajații și să-i mențineți implicați și productivi.
Voi cum reușiți să vă motivați angajații?