Acum este mai important decât oricând să „stai calm și să mergi înainte”. 

Întrebarea pentru multe companii este „cum se poate merge înainte?” în condițiile în care ședințele sunt interzise, clienții anulează comenzile, deplasările nu mai sunt posibile, economia intră în recesiune și, din nefericire nu se întrevede o soluție clară. Conform raportului Organizației Națiunilor Unite despre impactul COVID-19, persoanele care desfășoară activități independente și IMM-urile primesc o lovitură grea și necesită mult sprijin din partea guvernelor.  

În realitate, nu știm cât o să mai dureze și ce putem să facem în acest sens. Dar un lucru este sigur, este esențial să ne menținem starea pozitivă și sănătatea mintală. Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca.

Începeți-vă ziua făcând ceea ce vă bucură

Indiferent dacă vă treziți devreme sau târziu, începeți-vă ziua cu un zâmbet. Nu lăsați alți oameni să vă dicteze cum vă veți simți până la sfârșitul zilei, prin intermediul știrilor, al telefoanelor, al mesajelor, al email-urilor etc.

Decideți cu o noapte înainte ce vreți să realizați dimineața următoare și începeți de acolo. Când ați dus la capăt ceea ce ați vrut și sunteți mulțumit de rezultat, puteți să vă conectați la lumea exterioară (dacă este chiar necesar).

Apelați doar la sursele de încredere

Există mult zgomot în lumea știrilor și din nefericire, canalele de știri prosperă pe seama temerilor noastre. Dacă trebuie să examinați modul în care lumea face față pandemiei, asigurați-vă că vă informați din surse de încredere, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății. În fiecare zi apar situații actualizate pe site-ul web al acestei organizații.

Nu încercați să participați la toate webinarele gratuite

Există tentația de a păstra aparențele de persoană ocupată și productivă. Este ceva mai des întâlnit în lumea corporației, dar dacă nu sunteți obișnuit să lucrați de acasă ca antreprenor, s-ar putea să simțiți ceva similar. În același timp, aceasta vă poate determina să dați curs invitațiilor la nenumărate webinare și training-uri gratuite sau să răspundeți la toate apelurile colegilor.

Acest lucru vă va obosi și este posibil să nu aveți prea mult de câștigat de pe urma lui. Există prea multe oferte în acest moment, iar multe dintre ele sunt complet noi, așa că este greu de spus care dintre ele sunt de înaltă calitate și care nu. 

Învățați și actualizați-vă abilitățile

Cu mai mult timp la dispoziție, aveți o excelentă oportunitate de a vă actualiza cunoștințele, iar aceasta vă va permite să vă mențineți creierul antrenat și să dobândiți idei noi. Sunt disponibile cursuri, certificări profesionale și micro-masterate de la universitățile de top, pe câteva platforme. 

Printre cele mai bune este edX.org, care îți permite să accesezi cursurile complet gratuit (exceptând cazul în care dorești să obții un certificat). Este o modalitate excelentă de a afla ce învață studenții de la Harvard, MIT și multe alte instituții de nivel mondial.

Îndepărtați factorii perturbatori și reflectați

Trăim într-un moment unic în istorie. Este clar că sectoarele sănătății, alimentației, logisticii și educației vor continua să fie importante, însă tot restul este sub semnul întrebării. Deci, dacă afacerea dumneavoastră face parte din categoria „sub semnul întrebării”, ar fi un moment bun să vă odihniți. Opriți sonorul telefonului și dezabonați-vă de la newsletterele pe care nu le deschideți niciodată. 

Ați realizat multe lucruri în viață. De obicei, suntem cu toții atât de grăbiți, încât nu apucăm să apreciem acest lucru. Însă acum primim șansa de a reflecta la toate acestea. Așa că, în loc să lucrați din greu la pagina brandului dvs. pe rețelele sociale, vă puteți construi propriul portofoliu personal ca profesionist sau expert. Cel ce va conta cu adevărat după trecerea acestei crize sunteți chiar dumneavoastră. 

Nu faceți un lucru doar pentru că toată lumea îl face

Ca antreprenori, trebuie să încercăm întotdeauna să căutăm oportunități. Vedem cum ceilalți sunt activi în ciuda situației dificile și ne întrebăm „De ce nu suntem și noi?” Dacă priviți în jur, veți remarca o tendință a oamenilor de se grăbi să realizeze un anumit lucru, doar de dragul de a face ceva, orice: numeroase webinare, training-uri, meditații, ședințe de coaching. Asta nu înseamnă că și dvs. trebuie să faceți acest lucru. 

Simpla conversie a unei idei într-un serviciu online ar putea fi mai dificilă decât credeți. Este adevărat că sunt mai multe persoane acasă care ar folosi serviciile online. Dar acest lucru în sine nu garantează mulți clienți noi. Online-ul a atras întotdeauna oamenii care doreau să creeze venituri pasive, dar procentul succesului a fost relativ modest. Acum când toată lumea este prezentă în acest spațiu virtual, șansele de reușită sunt și mai mici. 

Renunțați la ideea că afacerile pot continua neperturbate

Dați dovadă de înțelepciune și dozați-vă energia. Dacă simțiți că oferta dvs. de afacere nu este valabilă chiar acum, poate că este un moment bun să faceți o pauză și să observați ce se va întâmpla în continuare. Renunțați la sentimentul de vinovăție ivit din senzația că nu vă zbateți suficient pentru afacerea dvs. 

Această generație nu a mai asistat niciodată la un fenomen similar acestei pandemii, așa că și dumneavoastră ați putea probabil să aveți o abordare mai relaxată și să vă luați un concediu. 

Cum poate Great People Inside să evalueze forța de muncă aflată în regim de telemuncă?

Great People Inside vine în ajutorul oamenilor și companiilor cu servicii dedicate gestionării acestei perioade turbulente. Fie că vorbim despre tranziția către munca la distanță, despre provocările leadership-ului în timp de criză sau pur și simplu despre menținerea afacerii într-un mediu virtual, toate acestea sunt afectate în această perioadă, într-o mai mică sau mare măsură.

De aceea, prin intermediul platformei Great People Inside și a celor 4 instrumente de evaluare nou create veți putea face față cu brio situației actuale. Instrumentele noastre au la baza lor studii științifice legate de munca de acasă a angajaților, managerilor și a echipelor și sunt validate pe populația României. De asemenea, având în vedere faptul că trăim într-o lume complexă, ambiguă, incertă și, mai ales, extrem de volatilă (Modelul VUCA) am pregătit o evaluare dedicată liderilor și managerilor ce conduc organizații în contextul actual de business și care sunt nevoiți să se adapteze din mers noilor și deselor schimbări ce au loc. Puteți găsi toate aceste instrumente de evaluare accesând pagina: https://greatpeopleinside.com/ro/solutii-digitale/.

Sursa: entrepreneur.com