Luna ianuare se apropie, iar tu probabil te-ai hotărât deja care îți sunt obiectivele pentru noul an. Indiferent dacă ceea ce îți dorești este dezvoltarea propriei afaceri, lansarea unor noi proiecte sau multiplicarea câștigurilor financiare, un lucru este cert: schimbarea este extrem de dificilă.
Nicăieri nu este mai vizibil acest lucru decât în rata de eșec al propunerii unor noi obiective personale pentru noul an, unde doar 8% dintre oameni reușesc să și le urmeze și îndeplinească.
De ce? Pentru că oamenii sunt ființe care tind să își urmeze obiceiurile deja stabilite. Ne inventăm scuze pentru a nu acționa, spunem că suntem prea ocupați, că nu avem destui bani sau că nu cunoaștem oamenii potriviți. Sindromul “impostorului” intra în scennă atunci când avem ambiții mult prea înalte (“Cine mă cred să cresc prețul?”)
Psihologia ne oferă o modalitate de a înlătura astfel de scuze și rezistențe mentale din calea atingerii scopurilor noastre: transformă-ți obiectivele în întrebări. Astfel, vei reuși să îți stimulezi creierul să își dorească să rezolve puzzle-ul respectiv, “Voi obține o cifră de afaceri cu 50% mai mare în acest an” devenind “Oare ce trebuie să fac pentru a obține o cifră de afaceri cu 50% mai mare în acest an?”
Este o schimbare subtilă, dar foarte importantă. Cercetările arată ca adresarea întrebărilor legate de felul în care un anumit om își va atinge scopurile influențează în mod pozitiv performanțele viitoare aferente cu până la 28%.
Citește și Algoritmul pentru inovație
Care este motivul pentru care funcționează această modalitate? În locul afirmațiilor despre realizarea obiectivelor de tipul “voi face”, întrebările reduc o parte considerabilă din stresul și presiunea viselor mari. Ele ne inspiră, de asemenea, să gândim mai creativ, deoarece, atunci când creierul se confruntă cu o dilemă deschisă, nu are de ales decât să încerce să o rezolve.
Platforma Great People Inside le oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona ciclul complet de viață al fiecărui angajat în companie, asigurându-se de rezultate optime, atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Pe baza sugestiilor de training din rapoarte, productivitatea, nivelul de engagement, wellbeing și retenția angajaților pot fi îmbunătățite considerabil, într-un timp scurt.
Solicitați un demo gratuit!
Sursa:
Inc.com