Training-ul angajaților este crucial pentru succesul oricărei companii.

Totuși, identificarea programului  de training ideal pentru compania dumneavoastră poate fi un proces extrem de dificil, având în vedere multitudinea de opțiuni apărute pe piață în ultimii ani.

De asemenea, majoritatea programelor de training nu se ridică la nivelul așteptărilor. Conform studiului desfășurat în 2015 de către InterCall pe un eșantion de 200 de angajați, mai mult de 30% dintre aceștia au declarat că tehnicile de training oferite de compania pentru care lucrează nu oferă destul de multe beneficii în raport cu durata lor, iar alți 30% au declarat faptul că aceste programe nu prezintă pentru ei niciun interes și nici nu măcar nu îi motivează.

Platforma de învățare Bridge a realizat recent un studiu ce a avut ca eșantion peste 1000 de angajați din Statele Unite pentru a cerceta cât de mult rețin aceștia din programele de training. În majoritatea cazurilor, chiar dacă organizațiile încearcă să-și învețe angajații lucruri noi în mod constant, de cele mai multe ori, aceștia nu rămân cu nicio informație. Mai exact, 70% dintre respondenții studiului au recunoscut faptul că au uitat tot ce le-a fost predat în primele 24 de ore de la terminarea training-ului.

Deși memorarea informațiilor prezentate în cadrul training-urilor nu pare, la prima vedere, să prezinte probleme majore, 45% dintre respondenți au declarat că își petrec cel puțin 15 minute căutând informații despre care au discutat deja în prealabil. Acesta poate să nu pară mult timp pierdut, dar, dacă este să luăm în calcul o companie cu cel puțin 1000 de angajați, timpul irosit ajunge în total la 5850 de ore.

Asta nu înseamnă că este vina angajaților. Un factor important ce influențează rata de memorare a informațiilor este folosirea diferitelor instrumente pentru a le reaminti constant ceea ce au învățat.  Dacă am utiliza atât resursele online cât și cele “fizice”, angajații ar fi mult mai capabili să înțeleagă și să asimileze informația în timpul training-ului. 72% dintre angajații intervievați în studiul Bridge au declarat faptul că și-ar dori să primească e-mail-uri în care să li se reamintească care sunt subiectele principale cuprinse în training-urile organizate de companie.

Totodată, este important ca, ori de câte ori este posibil, să lăsați angajații să se folosească de noile tehnici învățate, într-un mediu controlat. Acest lucru îi va ajuta să își crească încrederea în forțele proprii și să experimenteze ceea ce au învățat, fără ca lipsa lor de experiență să ducă la greșeli costisitoare pentru companie.


Citește și 8 pași ce trebuie urmați pentru a te asigura că noii angajați se integrează cu succes în compania ta


Bineînțeles că, în continuare, există multe probleme în privința programelor de training ale angajaților, deoarece majoritatea organizațiilor pur și simplu nu oferă suficiente alternative dintre care aceștia să aleagă. Au trecut vremurile în care se făcea training doar atunci când veneau angajați noi în cadrul companiei. Din fericire, datorită progreselor realizate în domeniul tehnologic, acum este mult mai ușor pentru angajați să poată beneficia de o întreagă varietate de training-uri interactive ce pot fi personalizate pe stilul de învățare al fiecăruia. Dispunând de tot mai multe și diverse tehnici de training, angajații se pot dezvolta în stilul lor propriu și, ca urmare,  pot aduce numeroase beneficii diversificate organizațiilor respective.

Pe scurt, pentru a putea alege programele de training ideale, trebuie să aveți în vedere două lucruri: programul respectiv să încerce să rezolve problema majoră a reținerii de informație și, poate chiar mai important, să cuprindă  unul sau mai multe subiecte de interes pentru angajații dumneavoastră.

Platforma Great People Inside le oferă organizațiilor posibilitatea de a gestiona ciclul complet de viață al fiecărui angajat în companie, asigurându-se de rezultate optime, atât pentru angajat cât și pentru angajator. Pe baza sugestiilor de training din rapoarte, productivitatea, nivelul de engagement, wellbeing și retenția angajaților pot fi îmbunătățite considerabil, într-un timp scurt.

Solicitați un demo gratuit!

solicita evaluare gratuita blog

 

 

 

 

Surse:

Entrepreneur.com