Probabil că sunteți familiarizați cu această poveste. Antreprenorii sunt temerarii din lumea afacerilor, mereu în căutarea unei alte prăpastii pentru a-și pune la cale următorul salt.

Problema cu această narațiune este că eu nu cred că este adevărată. Din experiența mea, unul dintre lucrurile care fac dintr-un bun antreprenor un bun antreprenor este capacitatea de a înțelege și de a gestiona cu acuratețe riscurile.

Cei mai mulți oameni fac o treabă foarte proastă în ceea ce privește estimarea riscului în afaceri. De multe ori, nu iau în considerare costul de oportunitate de a rămâne pe loc și de a nu încerca noi întreprinderi.

Iată cinci moduri în care antreprenorii de succes abordează riscul:

1. Învățarea de a accepta și de a îmbrățișa incertitudinea

Cercetările arată că, contrar credinței populare, antreprenorii nu sunt în mod inerent persoane care își asumă riscuri. Un studiu publicat în iunie de Institutul Halle pentru cercetare economică a constatat că persoanele care urmează să înceapă o afacere nu sunt mai tolerante la risc decât altele. Cercetarea a constatat că, totuși, antreprenorii devin mai confortabili cu riscul în timp.

Într-adevăr, mulți antreprenori știu că riscul este inerent în lansarea unei noi afaceri. Ei înțeleg, de asemenea, că fără un anumit risc nu există inovație, realizări și recompense.

Ei nu văd riscul ca pe o problemă, ci ca pe o parte integrantă a creării de valoare.

2. Cântărirea corectă a șanselor

Antreprenorii de succes respectă principiile de bază ale gestionării riscurilor: Ei caută oportunități în care, dacă nu reușesc, pierd doar o anumită valoare, dar dacă câștigă ar putea câștiga de 10 ori mai mult.

Iar cei mai buni antreprenori nu pariază niciodată mai mult decât își pot permite să piardă. Ei iau întotdeauna în considerare Planul B (precum și Planurile C, D și E) în cazul în care programul actual nu funcționează așa cum se așteaptă.

Faptul că au acești parametri le permite să construiască afaceri viabile.

3. Vederea și urmărirea oportunităților acolo unde alții nu o fac

Deși antreprenorii pricepuți își înțeleg limitele, ei nu permit ca lipsa resurselor să le limiteze viziunea.

Howard Stevenson, un profesor cu vechime la Harvard Business School, a scris că antreprenoriatul este “urmărirea oportunităților dincolo de resursele controlate”.

Antreprenorii văd o nevoie pe piață și fac tot ce le stă în putință pentru ca o opțiune de afaceri să se concretizeze, chiar dacă nu au resursele necesare la îndemână în acel moment. Pentru ei, a nu urmări o nouă oportunitate reprezintă un risc.

4. Vedeți mai mult risc în a lucra pentru alții

A lucra pentru o companie mare nu este o garanție a siguranței locului de muncă. Mulți antreprenori înțeleg de ce sunt capabili și au încrederea în sine pentru a merge pe cont propriu. Ei preferă să fie responsabili de propriul destin, chiar dacă asta înseamnă că ar putea eșua.

În calitate de proprietar și director executiv, am știut întotdeauna când compania mea ar putea da faliment și mi-aș putea pierde locul de muncă.

5. Consideră că munca pentru ei înșiși este cel mai bun teren de antrenament

Cele mai bune locuri de muncă îi învață pe oameni abilități care îi fac mai valoroși pe parcurs.

Unele companii mari ar putea cataloga o persoană ca fiind potrivită doar pentru un loc de muncă care îi limitează capacitatea de a învăța și de a se dezvolta. Mulți antreprenori sunt dispuși să plece pe cont propriu pentru a obține o pregătire la locul de muncă pe care nu ar putea să o obțină nicăieri altundeva.

Cum poate Great People Inside să evalueze forța de muncă aflată în regim de telemuncă?

Great People Inside vine în ajutorul oamenilor și companiilor cu servicii dedicate gestionării acestei perioade turbulente. Fie că vorbim despre tranziția către munca la distanță, despre provocările leadership-ului în timp de criză sau pur și simplu despre menținerea afacerii într-un mediu virtual, toate acestea sunt afectate în această perioadă, într-o mai mică sau mare măsură.

De aceea, prin intermediul platformei Great People Inside și a celor 4 instrumente de evaluare nou create veți putea face față cu brio situației actuale. Instrumentele noastre au la baza lor studii științifice legate de munca de acasă a angajaților, managerilor și a echipelor și sunt validate pe populația României. De asemenea, având în vedere faptul că trăim într-o lume complexă, ambiguă, incertă și, mai ales, extrem de volatilă (Modelul VUCA) am pregătit o evaluare dedicată liderilor și managerilor ce conduc organizații în contextul actual de business și care sunt nevoiți să se adapteze din mers noilor și deselor schimbări ce au loc. Puteți găsi toate aceste instrumente de evaluare accesând pagina: https://greatpeopleinside.com/ro/solutii-digitale/.

Sursa: forbes.com