Zilele trecute, trei domni au apreciat că psihologul și implicit psihologia reprezintă un lucru care-i încurcă mai mult decat descurcă în munca lor, vorbim de George Becali, Mircea Rednic și Daniel Pancu, trei distinși domni care sunt implicați în frumosul fenomen numit fotbal.

Până aici e totul ok, este părerea dânșilor, experiențele dânșilor, înțelegerea dânșilor, pe care le respectăm. Ce nu înțeleg eu este motivul pentru care Comisia Clinică și Psihoterapie din cadrul Colegiului Psihologilor nu a luat atitudine, apărând breasla psihologilor.

Ceea ce au făcut cei trei, de a duce în derizoriu munca unor oameni și până la urmă specializarea acestora, nu face altceva decât să discrediteze o meserie frumoasă, aceea de PSIHOLOG.  Dacă pe Becali, Rednic și Pancu îi înțeleg, atâta au priceput, nu-l înțeleg pe Președintele Colegiului, domnul Dafinoiu care e chiar din Iași de la Rednic și care nu a avut o ieșire publică pentru a explica importanța muncii unui psiholog clinician, organizațional, educațional, sportiv și nu numai.

Până la urmă m-am hotărât să ies cu acest punct de vedere, nu pentru a-i certa pe domnii Becali, Rednic și Pancu, nu pentru a le cere ca la următoarea conferință de presă să-și ceară scuze în fața unei întregi bresle pe care au dus-o în derizoriu (poate faceți asta totuși), ci pentru a-i ruga pe distinșii Becali, Rednic și Pancu să se uite la Răzvan Lucescu, un om care a înțeles valoarea psihologiei în munca sportivilor, un om care a aplicat de-a lungul timpului tehnici și metode de analiză psihologică pentru a înțelege lucruri simple precum atitudini, trăsături comportamentale, aptitudini cognitive și motivații implicate în performanța sportivilor.

Răzvan Lucescu, un om care a avut performanțe cu FC Brașov, Rapid, PAOK Salonic iar acum cu Al-Hilal, câștigând Cupe și Campionate în zone diferite ale lumii prin respectarea unui singur principiu definitoriu ce ține de Psihologia Sportului, și anume CONECTIVITATEA. Cum faci asta? Cu siguranță Răzvan știe.

Nu ar fi bine domnilor Becali, Rednic și Pancu să-l sunați și să-l întrebați? Poate așa veți avea mai multă credință domnule Becali, și mai multă considerație domnilor Pancu și Rednic pentru o meserie superbă, cea de PSIHOLOG.