Pentru a veni în ajutorul tău în aceste vremuri incerte ți-am pregătit acest ghid de supraviețuire pe perioada Covid-19. Pentru a-l descărca vă rugăm accesați următorul link: https://greatpeopleinside.com/ro/ghid-de-supravietuire-in-contextul-disponibilizarilor-cauzate-de-covid19/.

Acest ghid a fost scris de către partenerul nostru Great People Inside, David Perry, expert în recrutare.

David Perry, denumit “The Rogue Recruiter” de către Wall Street Journal pentru metodele sale neconvenționale de recrutare, are o experiență de peste 30 de ani în recrutarea top management-ului și a încheiat afaceri pe cinci continente cu o rată de retenție a clienților de 99.54%, fapt ce l-a făcut cel mai căutat recrutor din lume. Acesta a fost de două ori în România ca și KeyNote Speaker la conferințele Great People Inside din 2016 și 2017. În prezent, David Perry conduce alături de partenera și soția lui compania Perry-Martel International și este partenerul Great People Inside din Canada.  

Există lucruri pe această lume pe care nu le poți controla. Afecțiunile cauzate de Coronavirus (COVID-19) fac parte cu siguranță din această categorie.

În întreaga lume au fost disponibilizați angajați de către companii nevoite să răspundă unei economii aflate în blocaj. Ghidul de supraviețuire pentru COVID-19 a fost creat pentru a te ajuta să revii rapid la muncă atunci când va trece pericolul.

Pierderea locului de muncă înseamnă de multe ori pierderea unor prieteni, a asigurărilor sociale și medicale și a unei părți importante din ceea ce te definește pe tine ca și persoană. Orice schimbare atât de radicală, în special una pe care nu o poți controla, poate fi incredibil de stresantă. Vei fi copleșit de emoții negative care, fără să te sperii, sunt normale.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ai curajul să-ți recunoști emoțiile și să le lași să se manifeste. Plângi dacă vrei, revoltă-te dar, în același timp, controlează-te pentru a nu-i răni fizic sau sentimental pe cei din jur.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci este să te concentrezi pe lucrurile pe care le poți controla.

Acum este momentul să privești înainte și să te concentrezi asupra dezvoltării tale profesionale și să îți planifici viitorul.

Dacă ai fost concediat din cauza situației create de virusul COVID-19, acesta este un moment excelent pentru a reflecta asupra carierei tale și de a face o schimbare în bine atunci când economia își va reveni, mai ales dacă angajatorul tău nu are mijloacele necesare prin care să te compenseze pentru perioada forțată de inactivitate. Nimeni nu poate aproxima cu exactitate perioada de timp în care activitatea normală va fi perturbată.