Este cunoscut faptul că există anumite obiceiuri și atitudini pe care oamenii de succes le au în comun.

Totuși, în cazul în care încercați să le reproduceți, veți întâmpina o problemă, și anume natura lor aparent contradictorie. Pentru a construi propria carieră de succes, este necesar să înțelegeți modul în care acestea se armonizează.

Câteva dintre cele mai întâlnite atitudini contradictorii

1. Deși amabili, pot fi foarte categorici. Ei știu că poți fi în același timp politicos, dar să-ți și exprimi toate ideile. Nu trebuie să strigi pentru a-ți exprima punctul de vedere; poți păstra tăcerea atunci când ești în consens cu ceilalți, dar când este cazul, exprimă-te cu fermitate. Dacă vorbești tot timpul pe un ton ridicat, oamenii vor înceta să te asculte; te vor asculta însă dacă știi când, ce și cum să spui.

2. Deși pasionali, sunt în stare să fie obiectivi. Majoritatea oamenilor consideră că persoanele pasionale sunt prin definiție dominate de emoție, pline de energie și entuziasm și obsedate de un singur lucru. Acest stereotip poate fi valabil în anumite cazuri, doar că oamenii de succes știu să pună în echilibru pasionalitatea și obiectivitatea. Ei pot fi nepărtinitori și pragmatici atunci când situația o cere. Chiar dacă pasiunea rămâne pe primul loc pentru aceștia, ei au capacitatea de a se detașa, dacă în acest fel vor ajunge mai aproape de obiectivele propuse.

3. Pot gândi rațional, bazându-se în același timp pe intuiție. Cei mai mulți dintre ei sunt au o gândire rațională foarte dezvoltată. Ei sunt perfect conștienți de ce anume își doresc să realizeze, sunt pragmatici și concentrați pe lucrurile tangibile. Totuși, ei își păstrează un al șaselea simț drept armă secretă – acest instinct va prevala în fața oricărui gând rațional și, nu de puține ori, le va oferi soluția corectă.

4.Sunt plini de energie, dar au o atitudine calmă. Orice persoană de succes la care vă puteți gândi posedă vitalitate, susținută de o atitudine calmă și un entuziasm constant. Este formula de de succes a oamenilor de succes: exuberanță, forță, motivație și pragmatism.


 

Citește și Obiceiurile din weekend ale oamnilor de succes


5. Sunt capabili de efort, tot așa cum sunt capabili să se și distreze. Cu excepția unor cazuri teribil de norocoase, succesul nu poate fi obținut decât cu un efort îndelungat și mulți ani cu ore lungi de sacrificiu și determinare. S-ar putea crede că acest stil de viață presupune muncă fără niciun fel de relaxare, dar majoritatea oamenilor de succes știu să se oprească la momentul oportun și să-și ia pauza de care au nevoie. Aceștia știu să își găsească timp pentru familie și să profite la maximum de fiecare moment din timpul liber.

6. Deși nu vorbesc mult, au multe de spus. Urmăriți oamenii care fac parte dintr-un grup: ați remarcat probabil că cea mai inteligentă persoană din încăpere se află mult mai des în postura de ascultător decât în cea de vorbitor. Iar asta se întâmplă nu pentru că ar avea ceva de spus, ci pentru că sunt conștienți că, ascultând, pot învăța mai mult. Cei mai mulți oameni de succes și-au dobândit înțelepciunea printr-un proces lent, din surse nenumărate, și unii dintre ei vor fi dispuși să împărtășească din cunoștințele acumulate. Totuși, dacă ar povesti de fiecare dată ceea ce știu, oportunitățile de a descoperi lucruri noi s-ar diminua considerabil.

7. Sunt modești și mândri în același timp. Este important să fii mândru de ceea ce ai realizat și de obiectivele pe care le-ai atins; aceștia sunt cei mai importanți factori care îi motivează pe oameni să persevereze. Pe de altă parte, mândria nu exclude modestia. Pentru a găsi un echilibru între acestea, trebuie să fii o persoană cu picioarele cu picioarele pe pământ. Un lucru demn de reținut este că liderii adevărați știu că succesul lor se datorează unei întregi echipe. Aceștia nu se vor preface că au obținut totul pe cont propriu și tocmai acest lucru îi va face să-și păstreze cel puțin o doză de modestie. În căutarea propriului stil de leadership, trebuie să vă acceptați propriile contradicții și să le permiteți să se transforme în valoare adăugată.

 

 

 Sursa: Inc.com